Iluminare grădină

O grădină bine iluminată ne atrage să ne petrecem mai mult timp la aer, aproape de casă, și să uităm măcar pentru o vreme de betoanele din oraș. În ultimii ani, popularitatea iluminatului în grădini a crescut spectaculos. De câte ori nu am rămas impresionați cum un spațiu banal în timpul zilei se transformă la căderea nopții într-un adevărat spectacol de lumini! Instalarea unor surse de iluminat în grădină ne atrage să admirăm mai mult peisajul, să petrecem mai mult timp în aer liber, aproape de casă și să uităm măcar pentru o vreme de betoanele din oraș.

Tipuri de iluminat


Pentru grădini există două tipuri de iluminat – cel cu lumină difuză sau cel cu spoturi. Lumina difuză este răspândită pe o arie mai largă și scade în intensitate spre margini. În cazul iluminării cu spot (lumina focalizată) fasciculul este concentrat pe o suprafață limitată. Acest tip de lumină produce un fascicul care evidențiază o anumită plantă sau un grup de plante. Efectul de lumină se datorează tipului de bec sau a unui abajur care limitează fasciculul într-un abajur. Pentru o lumină de fundal, sursa luminoasă se plasează în spatele unui copac, a unei bolți sau al unui accesoriu din grădină. Astfel, obiectul este scos în relief, ieșind în evidență clar, drept un contur proiectat pe un fundal luminat.
Iluminatul de jos în sus se realizează plasând sursa de lumină la nivelul solului, focalizată în sus, spre grupul de plante sau accesoriu. Încercați să ascundeți sursa de lumină (lampa) sub obiectele pe care vreți să le puneți în valoare. Pentru iluminarea standard de jos în sus, distanța până la accesoriul ales trebuie sa fie egală cu înălțimea lui. Pentru un efect mai spectaculos, plasați sursa de lumină la jumătatea acestei distanțe.
Iluminatul de sus în jos se obține cu ajutorul unei surse de lumină difuze sau spot fixate direct sau oblic, deasupra zonei sau accesoriului. Lămpile se pot monta fie pe zid, astfel încât sursa de lumină să fie direcționată spre terasă, fie spotul îl suspendați deasupra unui brad. Cu siguranță, pentru a vă creea singuri toate aceste jocuri de lumini care nu sunt doar de efect, dar și utile, există niște reguli stricte ce trebuie întocmai urmate.
Belle_Jardin_Iasi_Amenajare_gradini_in_Piatra_Neamt1_dupa_image002
Servicii profesionale. Dar cu drag!
 

Belle Jardin

Colaboram atat cu producatori locali, cu marile centre de gradina din tara, dar si cu cei mai mari dezvoltatori de material dendrologic din Italia, Olanda, Austria, Germania si Polonia. Totul la pret de producator.

Contacteaza-ne telefonic 0751 122 555