Arhitectură peisageră

Arhitectura peisageră este arta și știința de a modifica terenul prin organizarea de elemente naturale, cultivate sau construite, în conformitate cu un plan estetic. Acestea includ elemente topografice (dealuri, văi, râuri, lacuri), plante (copaci, arbuști, tufe, flori, gazon), construcții (clădiri), terase, drumuri, poduri, fântâni, statui. Nu exista reguli imuabile în arhitectura peisageră deoarece fiecare proiect (chiar mai mult, fiecare parcelă) oferă provocări și probleme unice datorate variațiilor de contur, climat, și a zonelor înconjurătoare.

Arhitecții specializați se ocupau în trecut doar de arhitectura grădinilor, executând diferite proiecte pentru cei care își puteau permite luxul de a investi într-o gradină proprie care să rivalizeze cu parcurile orașelor. Aceste începuturi ale arhitecturii peisagere ar putea părea astăzi modeste, mai ales comparate cu realizările de astăzi, dar astfel au fost create proiecte impresionante și de o deosebită frumusețe. Astăzi arhitectura peisageră se ocupă de proiecte mult mai ample, începând de la grădini de mici dimensiuni până la parcuri imense, magazine sau autostrăzi. Lucrările de grădini se fac astăzi de către grădinari profesioniști, aceștia plantând și îngrijind plantele alese de proprietar sau recomandate de către arhitecți.

Cele mai multe grădini, de largi dimensiuni însă, sunt proiectate de arhitecți peisagiști, care se ocupă atât de partea de design decorativ cât și de canalizare sau încadrarea în planul general de urbanism.

De regulă grădinile mici nu au nevoie de o planificare atât de minuțioasă, dar stabilirea principiilor generale este condiția ”sine qua non” pentru orice gradină.
Screenshot_20180216-125654
Servicii profesionale. Dar cu drag!
 

Belle Jardin

Colaborăm atât cu producători locali, cu marile centre de gradină din țară, dar și cu cei mai mari dezvoltatori de material dendrologic din Italia, Olanda, Austria, Germania și Polonia. Totul la preț de producător.

Contactează-ne telefonic 0751 122 555